torstai 21. helmikuuta 2013

Liinavaatekaapin perkausta

Olen pitkään ollut aikeissa siivota liinavaatekaappini. Tai varsinaista liinavaatekaappia ei ole, mutta verhoja ja petivaatteita säilytetään meillä makuuhuoneen ison vaatekaapin/kaapiston yläkaapeissa.
Sain vihdoin ja viimein taivuteltua mieheni siirtämään kanssani tämän kaapin makkarin toiselle seinustalle, jossa sille on mielestäni paljon loogisempi paikka. (...että muuten voikin joskus olla vaikeaa miehille tällainen puuha...!) Kaappi on niin painava, että yksinään sitä ei pysty siirtämään.
Miehen avusta huolimatta kaappi oli niin raskaan oloinen, että oman jaksamisen ja kaapin ehjänä pysymisen varmistamiseksi täytyi keventää sitä purkamalla kaapista kaikki ylimääräinen pois, eli myös petivaatteet ja verhot.. ja sittenhän siinä olikin loistava tilaisuus käydä viimein kasat läpi.
Ei muuten uskoisi, kuinka monet verhot ja lakanat mahtuu pariin yläkaappiin! Olin kuvitellut omistavani vain muutamat petivaatteet, mutta niin sitä vaan löytyi kaapin takaosasta sinne hautautuneita pussi- ja aluslakanoita, joita en muistanut enää edes omistavani.

Ja sitten iski myös ristiriitaiset tunteet... vaikka haluan eroon ylimääräisistä/turhista tavaroista, niin toisaalta jonkinlainen liiallinen säästäväisyys ja nuukuus iski tässä kohtaa päälle "kannattaako laittaa ihan käyttökelpoisia (vaikkakin kulahtaneita, hauraita ja ikivanhoja) pussilakanoita pois, voisihan niitä joskus vielä käyttää, sitten kun nykyiset käytössä olevat pussilakanat kuluisivat puhki..." Eiks tää jo mee vähän yli? Vanhimmat lakanat mulla on varmaan 25 vuotta vanhoja äidin/anopin peruja, mutta nekään ei vielä ole mennyt puhki (kulahtaneita tosin ovat, todella). Kannattaako mun tosiaan hillota näitä ylimääräisiä pussilakanoita vielä seuraavat 25 vuotta, odottamaan sitä, että nyt käytössä olevat, paremmat (oman maun mukaiset) pussilakanat kuluvat puhki..? :D
Ehkä kuitenkin siinä vaiheessa on sitten jo ihan tervettä ostaa uudet lakanat, ja laittaa nyt nämä vanhimmat täysin palvelleina menemään. Tehdä tilaa kaappiin ja pitää siellä vain kolmea lakanasettiä per sänky... Kolmessakin oikeastaan on liikaa, periaatteessa kahdella pärjäisi. Kun toinen olisi pesussa, toinen olisi käytössä.

No joo, laitoin sitten ne kulahtaneet menemään. Pari suht hyvänä pysynyttä laitoin Uffille, hauraat heitin roskiin. Olisin myös voinut lahjoittaa ne esim. koirien alustoiksi (näin tällaisen ilmoituksen eräässä facebookin kirpputoriryhmässä) mutta myöhästyin. Ehdin heittää lakanat pois päivää ennen tätä ilmoitusta. No, vinkiksi muille, tällaiseenkin loppukäyttöön kulahtaneet lakanansa voi lahjoittaa :)

4 kommenttia:

 1. Niin tuttua! Sitä ei haluaisi säilöä turhaa tavaraa ja koti olisi paljon helpompi pitää siistinä jos säännöllisesti luopuisi tavaroistaan, mutta kun samalla yrittää säästellä ja nuukailla niin ei haluaisi luopua mistään, mitä saattaa vielä tarvita. Hankalaa.

  Toivottavasti tätä pääsisi pikkuhiljaa korjaamaan tulevaisuudessa kun ostaisi vain sitä, mitä oikeasti tarvitsee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sitä kohti itsekin yritän mennä (vaihtelevalla menestyksellä) että ostaisin vain sitä, mitä todella tarvitaan :)

   Poista
 2. Käyttää ensin pois ne vanhat ja hauraat, niin saa tilaa kaappiin ja toisaalta voi sen jälkeen käyttää hyvillä mielin niitä mieluisampia.

  Kulutan tällä hetkellä vanhimpia ja huonoimpia sukkia ja toisaalta sekundalusikoita pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi kyllä kaikista järkevintä, mutta kun sitä kuitenkin haluaa kotinsa olevan nuukailusta huolimatta nätin näköinen, on mukamas jotenkin ylitsepääsemätöntä laittaa anopin maun mukaan ostetut vanhat lakanat sänkyyn, kun kaapissa löytyy ne omankin maun mukaiset, "kauniimmat"... turhamaista, tiedän... :)

   Poista