lauantai 2. maaliskuuta 2013

Hiihtoloma minibudjetilla

Hiihtoloma on kohta lusittu. Halvalla selvittiin... tosin lähinnä siitä syystä, että melkein koko viikko meillä sairasteltiin mahatautia :/ Tarkoituksena oli kyllä "repäistä" ja viedä lapsia hiihtoloman kunniaksi sisähuvipuistoon tai jopa laskettelemaan, mutta toisin kävi. No, jos jotain positiivista, niin säästyipä varmaan ainakin 100 euroa, ellei jopa kaksi.

Tänään meiltä löytyi sitten jo sen verran tervettä porukkaa, että pääsimme lähtemään neljän seinän sisältä ulkomaailmaan, ihan jopa mökille asti, 20 kilometrin päähän. Mökki on vanhempieni, mutta meillä on siihen "laaja käyttöoikeus" :) Kesäisin varsinkin ihana paikka, kerrostaloasumisen vastapainoksi.
Mökillä mies kyhäsi nuotion pihalle, ja siinä sitten paisteltiin makkarat, sen jälkeen kun oltiin pelailtu pihalla pienimmän toiveesta sulkapalloa :) Kovassa tuulessa ja umpihangessa laji oli kyllä hieman haastavaa... :D


Sitten vähän säästämisestä, tai sen sujumisesta. Tai oikeastaan lipsumisista... muuten on mennyt hyvin, olen esim. kilpailuttanut sähkön, enkä ole sortunut vaateostoksiin. Ellokselta tilaamani matonkin palautin, ei se ollut niin hyvä kun odotin, joten palautukseen meni kylmänviileästi, ja hyvä niin. Mutta mutta. Viikottaista ruokalistaa ei olla jostain syystä jaksettu kovin hyvin noudattaa, jonka seurauksena on tullut tehtyä ruoaksi "vähän mitä sattuu" ja tästä on seurannut myös se, että tyhjensin viime viikolla jääkaapista vanhentunutta ruokaa biojäteastiaan. Auts.
Sorruin myös tilaamaan itselleni erään erittäin mielenkiintoiselta vaikuttavan kirjan (Jennifer Worth: Hakekaa kätilö!), samalla kun tilasin yhden pakollisen koulukirjan, jota en valitettavasti löytänyt käytettynä. Mietiskelin kyllä ensin, että olisin voinut odotella kirjan ilmestymistä kirjastoon, mutta maltti loppui kesken. Nettikirjakauppaan meni siis 25 euroa "ylimääräistä". Noh, (nyt seuraa puolusteluja) kuten olen aiemminkin (muistaakseni) sanonut, vaikka säästänkin tosissani, en ole kuitenkaan siirtymässä aivan ääripäähän tässäkään puuhassa. Ja kirja nyt periaatteessa on kohtalaisen hyvä tuhlauskohde, jos nyt johonkin "pitää" tuhlata. (Varsinkin, kun kirja on kyllä ollut odotusteni arvoinen, puoleen väliin olen sen nyt lukenut!). Silti hienoinen harmitus on jossain taka-alalla, kun tiedän että ilmaiseksikin sen olisi voinut saada luettavaksi, kun olisi vaan omannut vähän enemmän kärsivällisyyttä.
Päätin kuitenkin, että aion nyt iloita tästä kirjasta enkä harmitella enempää, kun se on jo kerran hankittu. Ja plussalle jäätiin hiihtoloman kuluissa kuitenkin ...kiitos mahataudin...

4 kommenttia:

 1. Huomasitko, että kirjasta tehty BBC:n sarja alkoi telkkarista viime vkolla? Olen katsonut kaksi ekaa jaksoa, ja tykkään kovasti. Sarja on kuulemma myös rikkonut katselijaennätyksiä kotimaassaan Englannissa.

  VastaaPoista
 2. Huomasin, ja koukutuin sarjaan heti ensimmäisen jakson nähtyäni! Pitkästä aikaa oikeasti mielenkiintoisen oloinen sarja, aiheesta/ammatista, jota ei yleensä televisiosarjoissa ole käsitelty (lääkärisarjojahan on kyllä ollut pilvin pimein). En ihmettele kotimaansa katsojaennätyksiä :) Sarjan innoittamana sen kirjankin metsästin ja tilasin, enkä tosiaan malttanut odotella...

  VastaaPoista
 3. Kirjoihin on aina yhtä ihana tuhlata! Minäkin venyttelen penniä muuten, mutta kirjoja en vain pysty vastustamaan. Mutta ajatellanko niin, kirja on ikuinen... Tosi kivat blogi, innolla dottelen aina seuravaa postaustasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoista juu minäkin tykkään, valitettavasti tai onneksi, riippuu vähän miltä kantilta asiaa katsoo :) Kiva kuulla että tykkäät blogista! Mä puolestani tykkään kovasti saamistani kommenteista! :)

   Poista