torstai 28. maaliskuuta 2013

Inspiraatio mainoksesta

Eräs sisustuspulju lähetti tällä viikolla postissa mainoksen, johon olin hilkulla langeta. Mainoksen mukaan olisin saanut nätit verhot "ilmaiseksi" ...kunhan olisin tilannut vähintään 35 eurolla valikoimastaan jotakin...
Verhot olivat kyllä tosi nätit, ja mielessäni näin ne jo ripustettuna mökkimme* pirtin ikkunaan. Onneksi oli sen verran kiireitä, että en ehtinyt suinpäin rynnätä laittamaan tilausta sisään, vaan kerkesin vähän pohdiskelemaan asian järkevyyttä/järjettömyyttäkin. Siinä vaiheessa kun sain itseni kiinni "mitäköhän voisin 35 eurolla tilata, että saisin ne verhot, pitäispä käydä selaamassa sivustoa, löytyisikö JOTAIN jota tilata..."- ajatuksen pyörittelemisestä, tajusin kuinka hölmöä tämä nyt taas olikaan. Toimin juuri niin kuin mainostaja on toivonut; muka ilmaisen houkuttimen avulla minut saadaan tilaamaan jotain, jota en ole edes tajunnut tarvitsevani. Ei ole oikeasti tarvetta millekään sisustusjutulle, eikä tule edes mitään mieleen, ja sitten sitä kuitenkin mainoksen houkuttelemana menee selaamaan nettikaupan sivuja, jotta törmäisi johonkin, jota ehkä haluaisi, jotta saa ns. ilmaiset verhot! Kuinka helppoon meinasinkaan mennä, heh :)


Mainoksesta oli loppujen lopuksi hyötyäkin, sain siitä nimittäin inspiraation halpaan käsityöhön. Mieleeni juolahti, että samantyyliset verhot voisin kyllä helposti tehdä itsekin, ja mikä parasta, jo kotoa valmiiksi löytyvistä aineksista. Taannoisen liinavaatekaapin siivouksen johdosta muistin, että kaapissa on edelleen yksi suurikokoinen valkoinen pöytäliina, joka on liian iso mihinkään pöytäämme. Eipä ole siis tullut käytettyä, mutta sen(kin) kohdalla olen ajatellut, että säästän sitä "jos joskus tarvitsen". Kokemukseni mukaan näin ei yleensä kannata tehdä, koska hyvin harvoin tällä tavoin jemmattuja tavaroita oikeasti tulen tarvitsemaan, mutta nyt keksin kuin keksinkin sille käyttöä! Halkaisen liinan pituussuunnassa, käännän ja ompelen reunat ja solmimisnauhat ripustamista varten, ja sitten voin applikoida/kirjailla/painaa verhojen yläosaan samantyylisen kukkakuvion, kuin mainoksen verhoissakin oli. Kaikkiin näihin löytyy ainekset meiltä kotoa, ainakin kun vähän käytän mielikuvitusta.
Eikä siis maksa mitään, turhasta saan jotain käyttökelpoista, ja lisäksi itselleni innostavan käsityön näprättäväksi vähäksi aikaa. Että hyvinhän tässä sitten kävikin. ;)



* ei oikeasti meidän mökkimme, vaan vanhempieni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti