keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kätevä emäntä -postaus

Lempifarkkuni olivat lojuneet vaatekaapissa käyttämättöminä jo muutaman kuukauden, koska olivat alkaneet hajoilla haaroista, enkä ollut viitsinyt käyttää niitä, etteivät hajoaisi enää enempää  (=korjauskelvottomiksi).
Toiset siistit ja kivat keväällä kirppikseltä ostamani farkut olivat taas olleet käytössäni muutaman kerran, mutta ihan liian pitkien lahkeiden vuoksi jääneet sitten makoilemaan vaatekaappiini lyhennystä odottelemaan...

Taannoinen Vuosi ilman uusia vaatteita -haasteeseen osallistuminen antoi nyt sitten vihdoin potkua persuuksilleni, kävin korjaamassa ja lyhentelemässä farkkuni äitini luona (saan onnekseni lainata hänen ompelukonettaan*) ja hitsit miten tulikin mieli hyväksi, kun sain korjausompelut tehtyä ja lempparifarkkuni takaisin käyttöön!
....ja olin muuten extratyytyväinen siitä, että hoksasin käyttää lyhennetyistä farkuista jääneet lahkeiden jämäpalat niiden toisten farkkujen paikkamateriaaliksi. Tunsin itseni varsin käteväksi ja säästeliääksi emännäksi :D* Jokin aika sitten haaveilin omasta ompelukoneesta, mutta sitten järkeilin, että taidan kuitenkin tyytyä edelleen vain lainaamaan äitini konetta, koska a) tarvitsen ompelukonetta kuitenkin niin harvoin b) niin äitinikin  -eli koneensa ehtii hyvin satunnaiseen käyttööni, ja c) minun ei tarvitse tuoda kotiini lisää säilyteltävää kaappeihin d) säästän selvää rahaa. Eihän kaikkea tarvitse itse omistaa, lainaaminen on ihan jees.

2 kommenttia:

 1. Mulla on yhdet tuollaiset farkut kaapissa odottamassa, että joku ne korjaisi – mutta miten? Haarahalkio on jo aika iso, ja sen reunat ovat niin haperot, että pelkään paikan repeävän pois saman tien. Osaatko sanallisesti selittää tai laittaa kuvaa, miten ne saa korjattua kestävästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse paikkasin farkut sillä tavoin, että leikkelin paikkamateriaalista (farkun lahkeista) niin ison paikan, että se ylettyi itse revenneiden kohtien lisäksi niin pitkälle reikien ympärille "ulospäin", että se hapero-osuus peittyi myös (paikka tuli siis sinne housujen sisäpuolelle). Sitten vaan siksakkasin edestakaisin ympäriinsä reikien ja hapero-osuuksien päältä. Paikkasin siis myös sitä ehjää (mutta haperoa) kangasta siksakkaamalla paikkaa sen vahvistukseksi. Kun lanka on tarpeeksi lähellä farkkujen väriä, ja ratkeamat ihan haaroissa, eivät ne laajallekaan levinneet siksakkaukset näy muille. ...ainakin uskottelen itselleni niin... ja ehkä varmuuden vuoksi välttelen liian reteitä istumisasentoja ;)

   Toinen kokeilemani tapa korjata tällaisia on sitten se, että ostaa kiinnisilitettävää liimapintaista paikkakangasta, ja silittelee sen sinne housujen sisäpuolelle reijän ja hapero-osuuden päälle. Tulee hiukan "kova" kangaspinta, mutta siksakkauksia ei tarvita (välttämättä) ja ainakin muksujen housuissa on tällainenkin paikka pysynyt melko hyvin. :)

   Poista