lauantai 27. syyskuuta 2014

Turhat ostokset parilta viikolta

No niin, vajaat pari viikkoa olen nyt kirjannut ylös "turhia" ostoksiani. Tällaisia on tullut sorruttua ostamaan, enemmän tai vähemmän harkitusti:

ma 15.9. kirpputorilta villasukat itselle 5 € (ei huono löytö, käyttämättömät kauniit villasukat, mutta onhan mulla noita kyllä useampi pari jo valmiiksi kotona...)
Kirpputorille meni myös samalla kertaa 10 € pöytävuokran puolikkaaseen (oli tarjous, 2 viikkoa 20 eurolla, ja äitini kanssa tartuimme tarjoukseen, kun itselleni oli jo valmiiksi kerääntynyt isot kassilliset huushollista karsittua turhaa tavaraa kirpputorille vientiä odottamaan, ja äitini sanoi  häneltä löytyvän toinen samanlainen satsi).

su 21.9. paketti kallista jätskiä 5,29 € (turha ostos ostoslistan ulkopuolelta, hetken mielijohteesta)

ma 22.9. kirjastosakot myöhässä olevista kirjoista 2,25 € (hoh-hoijaa, en voi edes puolustella tätä millään)

pe 26.9. lapsen kaverin synttärilahjaan 12,95 €, samalla tuli myös ostettua karkkipäivän karkit muksuille 5,70 €, lisäksi kävin juomassa kahvin kahvilassa 1,60 €

la 27.9. perheen kanssa leffailta kotona, ruokakaupasta mässyjä ostoskoriin haalimassa myös mieheni ja lapset.. ostoksista turhia mässyostoksia yht. 13.80 € edestä.

Huomenna en aio käydä missään rahojani tuhlailemassa, ei edes ruokakauppaan ole tarvetta, eli voin kuitata parin viikon turhien ostosten saldoksi yhteensä siis 56,59 €. Näistä tosin lapsen kaverin synttärilahja on sellainen, josta en juuri olisi pystynyt tinkimään, enkä oikeastaan laske tuota kirppispöydän vuokraa turhakkeeksi, luullakseni saan varmaan ainakin omani takaisin, ja pääsen samalla eroon itselleni ylimääräisestä roinasta :) Eli ehkä se todellisempi turhien ostosten saldo onkin 33,64 € ?

Kaikki mässyostokset olivat kyllä ei-välttämättömiä, ja eilen ja tänään onkin tullut ostettua enemmän namia kuin yleensä. Toisaalta edellisviikolla lapsille ei ostettu karkkipäivän karkkeja ollenkaan (edellisiä oli vielä jäljellä).

Kirjastosta sain nyt nettitunnukset, joilla voin vastaisuudessa netin kautta hankkia lisää laina-aikaa, jos kirjat uhkaavat jäädä palauttamatta ajallaan (edellyttää sitä, että huomaan asian ajoissa...!). Tällainenkin palvelu on vissiin ollut olemassa jo iät ja ajat, en tiedä miten on mennytkin meikäläiseltä ohi :O No, parempi myöhään kuin ei silloinkaan.


3 kommenttia:

 1. Hei Terhi! Mihin osoitteeseen voisin lähettää sinulle henkilökohtaista meiliä? Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! nuukailua (ät) gmail.com -osoitteesta tavoittaa :)

   Poista
 2. Hei, missä päin Suomea asut? Ainakin täällä Turun seudulla Vaski-kirjastoissa on käytössä maksuton palvelu, jossa erääntyvistä lainoista saa ennakkomuistutuksen omaan sähköpostiin. On varmaan käytössä muuallakin Suomessa.

  VastaaPoista