tiistai 2. huhtikuuta 2013

Vaatteita, aatteita

Kaapissani on roikkunut kevättakki, joka on ollut varsin vähäisellä käytöllä (edellisvuosina siis, tämän kevään lämpötilat eivät ihan vielä ole kevättakkiin siirtymistä sallineet...). Olin jo taittelemassa sitä Uffille menevään kassiin, kunnes tajusin ajatella, että vähäisen käytön syyn voisi oikeastaan korjata melko helpolla. Takin ongelma on ollut siis niinkin mitätön kuin väärä väri (miksi sitä väriä nyt kuvailisin... "likainen beige" lienee jotakin sinne päin?), joka ei mielestäni sopinut minulle laisinkaan vaan sai kasvoni ja olemukseni näyttämään valjuilta. Väri teki myös takista jotenkin liian tätimäisen, takin malli kun on itsessään jo hyvin perinteinen/klassinen, niin se tarvitsee mielestäni jotain muuta kuin "mitäänsanomatonta" väriä välttyäkseen lisäämästä kantajansa ikää vähintään kymmenellä vuodella. (Ikäkriisiä pukkaa?! ;) )

Kaupasta löysin sitten sopivan väriaineen, jolla värjäsin takin pesukoneessa vihreäksi, ja tulos oli mielestäni oikein onnistunut. Takin alkuperäinen beige väri aikaansai sen, että takista ei tullut ihan kirkuvanvihreää, vaan väri on ehkä hieman lähempänä ruohoa tai sammalta, tykkäsin :)
Nytpä ei enää tarvitse miettiä uuden takin ostoa, rahaa säästyi (no väriainepaketti maksoi n. 10 euroa) eikä tarvitse kierrellä tuskastuneena kauppoja eikä kirppareitakaan. Oikein odotan jo, että pääsen käyttämään takkia. Lähinnä tosin sen takia, että loputtomilta tuntuvat yö- ja aamupakkaset alkavat jo kyllästyttää, samoin aamuisten koulumatkojen jäiset ja TODELLA liukkaat jalkakäytävät...

Sitten muuta vaateasiaa.
Kävin taas läpi vaatekaappiani, ja huomasin, että ns. kotivaatteet lisääntyvät kovaa vauhtia.. muutamasta laadukkaaksi luulemastani vaatteesta on tullut käytön myötä yllättävän venähtäneitä ja/tai nukkaantuneita :/ Ei viitsisi millään ryhtyä ostamaan taas uusia vaatteita, edes kirpputoreilta, mutta ajattelin ottaa käyttöön vanhan vaatteidensäästökonstin suoraan lapsuudestani, eli töistä/koulusta/ihmisten ilmoilta kotiin tultua "paremmat vaatteet" vaihdetaan heti kotivaatteisiin. Käyttöä paremmille vaatteille siis tulee vähemmän -> likaantuvat vähemmän -> tarvitsee pestä vähemmän -> vaate kuluu/nyppyyntyy/venähtää vähemmän ...tai ainakin hitaammin.
Täytyypä testata, tulisiko tätä käytännössä noudatettua, ja huomaisinko mitään eroa aiempaan.
En kyllä pistäisi pahakseni, jos ikuinen pyykkivuorikin tämän myötä edes vähän madaltuisi...

1 kommentti:

  1. Tuo vanha konsti vaihtaa kotivaatteet on todella hyvä ja perustelitkin se aivan oikein. Minulla on kotivaatteet päällä heti kun eteisestä makkariin pääsen ne vaihtamaan.

    VastaaPoista