lauantai 22. maaliskuuta 2014

Meille saa taas tulla mainoksia

Irrotin ovestamme siihen pari vuotta (?) sitten liimaamani "Ei mainoksia" -kyltin. Ajattelin nimittäin ryhtyä kokeilemaan "hc-säästämistä" ruoan suhteen, viime aikoina kun on ollut taas puhetta ruoan hinnan nousemisesta...

Meidän lähipiiristä (n. 2 km säteeltä) löytyy 4 ruokakauppaa; Siwa, Valintatalo, K-Market ja S-Market. (Lidliä olen odotellut tulevaksi, mutta ei taida olla tulossa... lähin Lidl löytyy n. 30 km päästä, ei tule juuri käytyä). Eniten on tullut käytettyä Siwaa, sen lähietäisyyden vuoksi, mutta sehän nyt ei kaikista halvimmasta päästä ole kuitenkaan...

Ajattelin, että kun mainoksia ryhtyy tulemaan, voin tarkkailla missä kaupassa on mitäkin tarjouksessa, ja juosta sitten hakemaan täsmäiskuna nämä tarvikkeet (ja yrittää välttää sortumasta ostamaan kaikkea muutakin siinä samalla, sehän nyt yleensä näiden tarjousten ideana kauppiaan kannalta on...). Kytistelen tarjouksista siis lähinnä niitä tuotteita, joita tiedän meillä muutenkin menevän, turhaa on ostaa tarjouksestakaan sellaista, mille ei ole käyttöä.
Meille tulee lähiaikoina myös uusi, tilavampi pakastin, joten esim. alennuksessa/tarjouksessa olevia leipiä ja lihaa yms. voidaan hamstrata pakastimeen entistä enemmän. Lisäksi tietysti tulevana kesänä ja syksynä olen ajatellut poimia pakastimen täyteen marjoja talven varalle... :)

Joku voisi ajatella, että kaupasta kauppaan ravaamiseen kuluu älyttömästi aikaa ja vaivaa, mutta toisaalta kun nuo kaupat nyt noin lähietäisyydellä ovat ja lisäksi sijaitsevat siis toisistaankin vain muutaman sadan metrin päässä (paitsi tuo meidän lähi-Siwa), niin ajattelin nyt ainakin kokeilla, josko jaksaisin tällaista "ravaamista". Ehkä siinä samalla voi ajatella saavansa hyvää hyötyliikuntaa? :)
ps. Domo-clean pyykinpesujauhetta on nyt testailtu, ja hyväksi havaittu! En ole huomannut mitään eroa aikaisemmin käyttämääni pyykinpesuaineeseen (Serto) ja pesutulokseen. Tuoksua Domossa on hieman, mutta hyvin hyvin miedosti. Pyykin kuivahdettua en haista mitään muuta kuin puhtaan pyykin. Sopii ainakin minulle. (Huuhteluaineitahan en käytä, ellen sitten pese koko koneellista joitakin helposti sähköistyviä vaatteita).


2 kommenttia:

  1. Koska olen itse tarjousten perässä juoksija, koen mainosten tipahtamisen postiluukusta pienemmäksi haitaksi kuin sen, että en niistä tietäisi ollenkaan. Itsehän valitsen, mitä ja mistä ostan. Hyötyliikuntaa se on myös minulle, kun kaupat on kävely ja pyöräilyetäisyydellä kotoa. Siwa on meidän alueen kallein kauppa - siellä käyn vain harvoin.

    VastaaPoista
  2. Täältä verkosta löytyy kaikki mainokset, mie luen ne täältä.

    VastaaPoista