lauantai 8. maaliskuuta 2014

Päivän vaateostokseni

Älkää pelätkö, tämä blogi ei ole muuttumassa "päivän ostoksia" esitteleväksi kulutusblogiksi otsikosta huolimatta (siis ellei kyseessä ole varsin halvat ostokset/löydöt, tietysti...) ;)

Tänään kuitenkin tein paikallisesta Tokmannista niin edullisia löytöjä, että on pakko kertoa muillekin!

Alkuvuodesta kaappeja läpikäydessäni huomasin, että nuoremmalle lapselle ei ole täksi kevääksi sopivaa kevättakkia. Tänään kirpputorikierroksellani pidin taas silmäni auki, josko jonkinlainen hyvä tuulitakki hänelle löytyisi. ...no olihan siellä yksi sopivan kokoinen tuulitakki 5 eurolla, mutta koska takki ei mielestäni ollut tarpeeksi siistin näköinen, jätin sen ostamatta ajatellen, että onhan tässä nyt vielä aikaa etsiä... vaikka tänäänkin on ollut näin iiiihanan keväinen ja lämpimähkö päivä, niin vielä ei ole varsinaisesti kiirettä kevättakille kylmien aamujen vuoksi.

No, sitten suuntasimme Tokmannille pyykinpesuainetta ostamaan... ja kas kas, silmiini osui tarjousrekki, jossa oli lapsille tarjousulkoiluvaatteita -50 % alennuksella, siis puolet pois jo aiemmin alennetuista hinnoista! Hyvällä tuurilla löysin lapselleni sopivaa kokoa olevan tuulitakin ja housut, jotka alennusten jälkeen tulivat maksamaan yhteensä 7,50 € (Alkuperäinen ovh. kyseisessä tuulipuvussa oli 44,95 €.)
Lisäksi löysin ensi talvea ajatellen samaiselle muksulle myös toppa-asun (takki ja housut) 15 eurolla! (näiden ovh olisi ollut 64,90 €) Toppapukuakaan lapselle ei ensi talveksi valmiina ollut, joten sen osto olisi jokatapauksessa tullut eteen syksyllä, eli tietenkin päätin ostaa nyt kun näin halvalla sopivan ja mukavan näköisen sain. Laadukaskin tuntui olevan, ulommainen kangas paksua ja sellaista "kiiltävähköä" jonka myös luulen hylkivän vettä ja likaa jonkinverran.
En viitsinyt toppa-asun ostoa syksyyn lykätä, koska silloin ei alennuksilla talvivaatteita juurikaan löydä, eikä varsinkaan näin pienillä hinnolla. Ai että olen tyytyväinen saaliiseeni! Kun löydän halvalla sitä mitä tarvitsen, se jaksaa aina ilahduttaa. :)

Kasvunvaraakin toppa-asussa on sen verran, että mikäli muksun pituuskasvu jatkuu yhtä tasaisena kuin tähän mennessä, on asu ihan passeli ensi syystalvesta. (Ja mikäli ei ole, uskallan veikata, että saan asun myytyä esim. fb:n kirpputoripalstalla samaisella 15 euron hinnalla).Varsinaista ostoslistassani olevaa asiaa eli pyykinpesujauhetta ostaessani tein myös löydön, ja huomasin taas kerran että kaikki tarjoustuotteet eivät välttämättä aina ole halpoja (tai ainakaan halvimpia). Iso tarjouslappu pesuaineosastolla kirkui Tend-pyykinpesujauhetta saavan 3 pakkausta 10 eurolla, mutta katsellessani kilohintoja ja pesuaineen riittävyyttä (eli montako koneellista pakkauksellisella luvataan saavan pestyä), osui silmiini Domo clean-pyykinpesujauhe, 3,6 kilon pakkaus 3,90 €. Ja tällä Domon pakkauksellisella luvattiin 90 pesua pehmeällä vedellä pestynä, tarjous-Tendien 3 pakkauksella olisi pessyt saman verran, mutta niistä olisi siis saanut maksaa 6,10 euroa enemmän!

Tietenkin tässä piilee se "vaara", että en tiedä millainen pesujauhe Domo on, ei ole itselleni entuudestaan tuttu. Sen verran pakkausselostetta luin, että tämä iso pakkaus Domoa ei sisällä zeoliittia (tai ei ainakaan pakkausselosteesta osunut silmiini), sitä välttelen, koska olen joskus lukenut zeoliitin tekevän pidemmällä aikavälillä pesukoneelle hallaa... tiedä sitten, mutta varmuudeksi olen aina ostellut zeoliitittomia pesuaineita (ja toisinaan myös fosfaatittomia, jos olen löytänyt pesuaineita joissa näitä kumpaakaan ei ole. Toinen tekee siis huonoa pesukoneelle, toinen ympäristölle).

Onko Domo teille tuttu pesuainemerkki? Jos, niin mitä olette tykänneet? Itse testaan kyseistä pesuainetta tässä viikonlopun aikana, ja voin sitten joskus myöhemmin kertoilla, mitä tykkäsin :)

2 kommenttia:

  1. Löysitpäs edullisia vaatteita, joskus niitä löytyy ihan kaupastakin :) Tuo pesuainemerkki on minulle ihan outo mutta pitää pitää silmät auki kaupassa jos tulee joskus vastaan niin voisi kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Noista tarjouksista; ne on sen kaupan omia tarjouksia ja todellakin, jostain muusta kaupasta saman asian voi saada normaalihintaankin halvemmalla. Hintatietoinen pitää olla, eli pistää ylös mitä tavarat maksavat, jos eivät heti mieleen jää. Mutta halvempi pesuaine voi olla ihan yhtä hyvä kuin kalliskin - kannattaa aina kokeilla niin asia selviää. Ja kaikki pyykki kun ei ole niin likaista (alusvaatteet, aikuisten tpaidat jne joissa lähinnä hikeä yms), niin sitä voi pestä eri aineilla kuin tosi likaisia vaatteita.

    VastaaPoista