sunnuntai 31. elokuuta 2014

Puuroa pöytään

Jostain syystä olen ollut innostunut puuroista viime aikoina. On tullut oikein jonkinsorttinen mieliteko niihin :) Toisekseen, ovat varsin sopivaa nuukailuruokaa ainakin aamu-, ilta- ja välipalaksi, mikä ettei pääruoaksikin.

Tavallisen kaurapuuron lisäksi olen tehnyt mannapuuroa, vispipuuroa ja ohrapuuroa. (Varsinkin uunissa tehty ohrapuuro on mie-let-tö-män hyvää!)
Vispipuuroa varten puolukoitakin saa taas kohta metsästä, ilmaisia aineksia siis... Kyseisen puuron voi toki tehdä myös punaherukoista, tosin itse en ole vielä tähän päivään mennessä niitä ikinä vispipuuroon käyttänyt, mutta aion kyllä korjata asian piakkoin, pakastimestamme kun löytyy vielä viimevuotisiakin punaviinimarjoja.

Puuroihin sitten vielä vähän kiisseliä oheen, tai maitoa tai marjoja, tai vaikkapa näitä kaikkia. Hyvää on, helppotekoista, täyttävää, ja edullista. Siis ihan bueno ;)

1 kommentti:

  1. vispipuuroa voi tehdä mistä marjoista tahansa, esim.mansikasta tehtynä on tosi herkkua, sokoriakin menee vähemmän. Olen tehnyt myös karviaisista, vadelmasta, mustaherukoista jne. jopa marja-aroniasta kerran. Myös kuivatuista hedelmistä voi tehdä esim. aprikoosi sekä tuoreista omenoista, johon neuvon kyllä laittamaa osan vedestä omenatuoremehuna.

    VastaaPoista