sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Halpaa herkuttelua

Tänä viikonloppuna meillä on herkuteltu. Nuukailukuuriin sopivasti suht halvalla kuitenkin, hyvä niin. Lauantaina tein edellispäivänä tehdyn riisipuuron jämistä appelsiiniriisiä (onkohan tämä sen jälkkärin oikea nimi...?), lisäsin riisipuuron joukkoon jääkaapista löytynyttä, kohta vanhaksi menevää vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, sekä paloitellun appelsiinin. Muistan, että tätä meillä tehtiin lapsuudenkodissakin joskus silloin kun olin pieni :)
Tänään taas innostuin leipomaan lasten kanssa pullaa! Onnistui yllättävän hyvin, eli tuli siis PEHMEITÄ pullia, jotka vielä maistuivatkin hyviltä (joo, aina ei oo ollu mikään itsestäänselvyys...). Laitettiin väliin vielä mansikkahilloa ja kermavaahtoa, ei vielä ole laskiainen, mutta onhan se aika lähellä ;)

Laskiaisesta "lievän" aasinsillan kautta tuli mieleen, että teki itseasiassa mieli laskea paljonko tulee kotipullan hinnaksi, mutta en sitten muistanut yhtään kuinka paljon maksaa pussillinen vehnäjauhoja, enkä viitsinyt myöskään alkaa laskemaan esim. parin kananmunan (tai niiden 14 dl vehnäjauhojen) hintaa. Oletan silti, että viikonloppuherkuttelumme tuli halvemmaksi kuin joskus aiemmin, jolloin herkuttelua varten on ostettu ainakin sipsipussi, karkkipussi ja paketillinen kallista jäätelöä... Kaikenlisäksi leipominen on muuten yllättävän mukavaa ajanvietettä nykyään. En ole pitänyt itseäni minään varsinaisena jauhopeukalona, mutta iän karttuminenko sen tekee, viime vuosina on tullut leivottua yhä useammin ja useammin. Kiinnostus ruoanlaittoa kohtaankin on noussut samaa tahtia. (Ei se vieläkään mitään huippua ole, mutta verrattuna kiinnostuksen määrään esim. joskus 5-10 vuotta sitten, nousua on havaittavissa huomattavasti.) No, jos tämä on minun kohdallani "oire vanhenemisesta", niin en kyllä pistä pahakseni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti