torstai 17. tammikuuta 2013

Väliaikatietoja

Ruokalistamme laahaa päivän myöhässä. Maanantainen ruoka todella riittikin myös tiistaille, joten tiistain nakkikeiton tekeminen siirtyi keskiviikolle. Ja sitä taas on tällekin päivälle kolmasosakattilallinen jääkaapissa, siitä saa ainakin kaksi annosta. Syököön pahiten nälkäiset, jotka eivät jaksa odottaa iltaruokaa.
Ajattelin myös vaihtaa ruokalistan ruokien paikkaa siten, että tänään meillä herkutellaankin kotitekoisella pizzalla makaronilaatikon sijaan. Itselläni kun on huomenna vapaapäivä, ja vuorotyötä tekevällä miehellä myös :) Voidaan siis juhlistaa "viikonloppumme" alkua pizzaa syöden.

Ruokakaupassa täytyy kyllä käydä kerran vielä ennen ensi viikon ruokien ostoa. Hedelmistä on jäljellä enää omenoita, leipä on loppumassa ja maitoa on jäljellä yksi tölkillinen. Eli voisi käydä ostamassa vielä täydennykseksi vaikkapa appelsiineja, ja lisäksi yhden kurkun, pussillisen leipää (ellei sitten intoudu leipomaan vaikkapa sämpylöitä... luulisin, että ainekset niihin löytyisivät kotoa) sekä yhden litran maitoa. Plus kahvinsuodatinpusseja ja wc-paperia, nekin näyttivät huvenneen uhkaavasti. Muuten kyllä luullakseni pärjäillään hyvin loppuviikko näillä, mitä kaupasta maanantaina ostettiin, ja mitä kotoa jo valmiiksi löytyy.

Ja sitten väliaikatietoja kahvilakahvien juomisesta... olen todennut, että yksi kahvikupillinen ei riitä koulupäivän ajaksi. Kaksi täytyy saada. (tai siis ei "täydy", mutta tästä en ehkä olekaan valmis tinkimään). Olen mä siis kuitenkin vähentänyt kahvin ostamista, ennen kun saatoin ostaa koulun kahviosta montakin kupillista päivän aikana, nyt olen ostanut jämptisti kaksi per päivä, toisen aamupäivällä, toisen iltapäivällä. Tässä opiskelujaksossa se ei vielä varsinaisesti kirpaise, koska mulla on vain 3 koulupäivää per viikko. Eli ostan kuusi euron hintaista kahvia viikon aikana. Ensi jaksossa luultavasti kirpaisee, kun silloin koulupäiviä todennäköisesti on jälleen normaalit viisi, ja kaksi kahvia päivässä tekisi sitten jo taas kympin per viikko. Sillähän saa siis yli kaksi pakettia kahvia kaupasta! Ehkä mä sitten raahaan sen termarin kouluun... ;)

Ja sitten lopuksi lipsahdus eiliseltä. Sorruin ostamaan kaksi suklaapatukkaa kaupasta. Sosiaalisen paineen vuoksi. (No eh-heh, kaverin kanssa piipahdettiin kaupassa, ja kun hän osti suklaata, ostin sitten minäkin). Podin kyllä morkkista näistä ostoksistani, ehkä jopa suhteettomastikin, kun asia harmittaa mua edelleen. Suklaapatukat maksoivat yhteensä kuitenkin "vain" 1,40 €, mutta kun tiedän että ne olivat täysin turhia ostoksia! Noh, ehkä mä kuitenkin pääsen tän asian yli, nuo oli kuitenkin ylimääräisten kahvien lisäksi tässä kuussa ainoat asiat, joihin olen "tuhlannut", muuten rahankäyttöni on ollut melkoisen järkevää ja suunniteltua, vaikka itse sanonkin ;)

2 kommenttia:

 1. Heippa!

  Kirjoitat ihailtavan sujuvasti ja voin samaistua sinuun lähes joka asiassa.
  T:toinen sosiaalityön opiskelija Tampereelta, ollaan kenties tavattu? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista! Kiva kuulla, että jonkun mielestä kirjoitan sujuvasti, itsestä kun tuntuu että "tuotokseni" on välillä jotain ihan muuta... :D

   Ymmärsinkö oikein, näyttääkö blogini jossain kohtaa, että asuisin Tampereella...?
   Tampere on kyllä lähin iso kaupunki, mutta on sinne useita kymmeniä kilometrejä matkaa kuitenkin :) En edes viitsi tarkemmin kertoa missä asun, niin pienestä kyläpahasesta on kyse ;)

   Poista