perjantai 25. tammikuuta 2013

Kotihiiri selviää halvemmalla

Kotona viihtyvänä "kotihiirenä" (tai nykyään lienee trendikkäämpää nimittää kotona viihtyvää "kotoilijaksi") selviää vapaa-ajastaan yllättävän halvalla. Siis oikeastaan ilmaiseksi.

Itse vietän mielelläni vapaa-aikani kotona. Ei tee edes mieli lähteä mihinkään (varsinkaan koulupäivien jälkeen) kun päivän on ollut jo ihmisten seurassa ja kotona riittää kuitenkin tekemistä... kotityöt vievät suhteellisen paljon aikaa, ehkä siksi, että ne ovat meillä lähes 100% allekirjoittaneen harteilla, johtuen miehen epäsäännöllisestä vuorotyöstä (ja osaksi kyllä ihan siitä, että mies ei ole "oppinut tykkäämään" siivoamisesta...) Onneksi kotitöiden teko ei ole itselleni enää mitenkään vastenmielistä, kuten joskus nuorempana, toisinaan jopa oikeasti nautin siivoamisesta. Siinä näkee palkitsevan nopeasti kättensä jäljet.
Kotitöiden lisäksi aikaa menee ruoan laittamiseen (tai no, onhan sekin kotityö), lasten asioiden hoitamiseen ja heidän kanssaan olemiseen, koulutehtäviin ja lukemiseen, ja kaikkien muiden juoksevien asioiden hoitamiseen.

Vapaa-ajallani teen kotona toki myös muutakin kuin "velvollisuuksia"; surffailen mielenkiintoisilla nettisivuilla ja blogeissa, vietän aikaa kyläilemään poikenneiden kavereiden tai sukulaisten kanssa, katselen televisiosta erilaisia dokumentteja ja ohjelmia.. myös esim. hömppäsarjojen aatelia, Kauniita ja rohkeita ;) Aiemmin seurasin tiiviisti myös Emmerdalea, mutta siihen iski kyllästyminen jo kuukausi-pari sitten. K&R:lle on tosin käymässä samoin. Nyt on taas päivien pidentyessä tullut sellainen fiilis, että tämänkin tv:n katseluun kuluvan ajan voisi käyttää johonkin järkevämpään...
 ...kuten esimerkiksi hiihtämiseen! Sen ensimmäisen hiihtokerran jälkeen innostuinkin sitten taas kunnolla, ja tämän viikon aikana olen käynyt jo 3 kertaa hiihtämässä läheiselle pellolle tehdyllä ladulla (arvostan sitä, että ladut sinne tehdään ja niitä ylläpidetään, ovat sitten ilmaiseksi ihmisten käytettävissä, aika hienoa!) Kunto ei vielä anna periksi pidemmille lenkeille, mutta eilen hiihdin tuon ladun 2 kertaa, eli yhteensä 5 km. Ja se kyllä riitti yhdelle kerralle.. :) Haaveilen, että kunhan tässä nostan kuntoa pikkuhiljaa, niin kykenisin sitten keväämmällä heittämään esim. 20 km hiihtolenkin ilman ladunvarteen tuupertumista ;) Saa nähdä kuinka käy!Joskus aiemmin (ennen lapsia ja jonkun verran vielä ensimmäisen lapsenkin kanssa) tuli vapaa-aikaa vietettyä kotona olemisen sijaan lähinnä kaupoissa haahuilemalla, vaikkei ollutkaan mitään mitä olisi oikeasti tarvinut. Äkkiäkös sieltä aina jotakin äkkäsi, jota muka tarvitsi, tai puhtaasti vain halusi. Ja rahaa meni. Kahviloissa istuskelukin oli tavallista, ja pidemmän päälle kallista.
Useat muutkin "ajanvietteet" kodin ulkopuolella tuppaavat maksamaan aina jotakin, mikä enemmän, mikä vähemmän, kuten esim. pikaruokailu, ulkona syöminen, elokuvissa käynti ja useat harrastukset. Baarit, kylpylät, huvipuistot, näyttelyt, konsertit. Reissaaminen, ulkomaille matkustelusta puhumattakaan.

En minä näitä nykyäänkään kokonaan ole hylännyt enkä hylkääkään, tykkään edelleen esim. käydä elokuvissa, ulkona syömässä, ja ulkomaille matkustelustakin haaveilen :) Pointti on siinä, että onnekseni viihdyn nykyään suurimmaksi osaksi kotona, kun kotona oleminen ja arkiaskareiden puuhastelu ei tunnu enää tylsältä, hukkaan heitetyltä ajalta. Usein jopa päinvastoin, kotona oleminen on minulle suorastaan tarve, se lataa akkujani.
Ja sitten taas harvakseltaan toteutettuina ne elokuvissa käynnitkin ym. tuntuvat enemmän "juhlalta", kun eivät ole jokapäiväistä arkista ajanvietettä.
Ja toki tässä siis samalla säästää myös selvää rahaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti