torstai 10. tammikuuta 2013

Halvat harrastukset


Meillä harrastetaan halvalla, tai jopa ilmaiseksi. (...ainakin vielä, saa nähdä mitä lapset joskus tulevaisuudessa keksivät harrastaa?) Esikoinen on kyllä tähän asti ollut melko vaatimaton; vaikka hänelle onkin ehdotettu esim. jääkiekon pelaamista, ratsastusta ja musiikkikoulua yms. kalliimpia harrastuksia, hän on halunnut mielummin käydä esim. koulun kokkikerhossa (joka taisi maksaa euron per kerta, jos nyt oikein muistan). Pienempi ei vielä varsinaisia harrastuksia kaipaakaan.

Itse harrastan lenkkeilyä ja lukemista, jonkin verran vapaaehtoistyötä (kai sen harrastuksiin voi lukea?), satunnaisesti käsitöitä, yhä enenevässä määrin leipomista, sekä nykyään tätä blogikirjoittelua :)

Mies käy lasten kanssa säännöllisen epäsäännöllisesti uimahallissa, se nyt ei ilmaista ole, mutta kustannukset ovat mielestäni varsin kohtuulliset, varsinkin kun se ei miehelle maksa mitään, työpaikkansa tarjoaa hänelle uimahalliliput.

Lapset ovat tosiaan ilahduttavan tyytyväisiä pieniinkin (halpoihin) harrastuksiin/ajanviettotapoihin, näin talvisin viihtyvät varsin hyvin esim. pulkkamäessä, ainakin pienempi. Jääkiekon pelaaminen on myös mukavaa, isänsä kanssa käyvät tuolla läheisellä ulkokentällä kiekkoa "lätkimässä". Pienempi ei tosin ole kauhean innostunut itse luistelemisesta, pystyssä pysyminen kun on hieman haastavaa vielä. No, pääasia että on menossa mukana! :)

2 kommenttia:

 1. Ihan kivan blogin olet saanut aikaiseksi, eksyin tänne vauva-palstan kautta. Enemmän soisi vaan keskustelua/kommentteja, mutta ehkä niitäkin vielä tulee...

  Tuo ei-ruokaa-roskiin -kampanjasi on kannatettava, meillä ei juurikaan ruokaa hävikkiin mene. Mielestäni on aivan järkyttävää, että ruokaa laitetaan roskiin, sama kuin laittaisi rahaa roskiin.

  Pienellä tsemppauksella voi kohta vanhentumassa olevat laittaa käyttöön. Esim. leivät (se tuoreempi leipä kun maistuu niin hyvältä): jos leipä on vanhentumassa, niin esim. iltapalaksi lämpimiä voileipiä. Tai vaalea leipä kuivumaan, jolloin sen voi tehdä korppujauhoksi. Jauhelihataikinaan tai ylipäätään jauheliharuokiin (esim. bolognese tai lasagne) käy melkein mikä vaan: kastikkeenloput, dippien loput, kasvikset hienonnettuina tai raastettuina.

  Näitä vinkkejäkin voisi johonkin listata, miten käyttää ruoanjämät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olen täsmälleen samaa mieltä tuosta, että ruoan laittaminen roskiin on sama kuin laittaisi rahaa roskiin. Nyt kun olen alkanut kiinnittämään asiaan huomiota, ei meillä olekaan viime päivinä laitettu ruokaa roskikseen lainkaan :) Eikä tämä ole muuta vaatinut, kuin että olen tosiaan siirtänyt ne vanhentuvat tuotteet jääkaappiin näkösälle, ja miettinyt päivän ruokaa ja syömisiä sen mukaan, mihin ko. tuotteen voisi käyttää.

   Vanhentuvat ruispalat itse pyrin nyt kuivattamaan, ennenkuin homehtuvat. Pari päivää pidän niitä kuivamassa, ja sitten ne voikin laittaa takaisin pussiin, säilyvät pidempään. Ja kuivatettu ruisleipä on mun mielestä ihan hyvääkin, mukavan rapsakkaa :)

   Tuo olikin hyvä idea, että jauheliharuokiin voi laittaa dippien loput. Niitä meillä joskus jää, kun mies tykkää sipsiensä kanssa tehdä dippejä, eikä siitä kuitenkaan mene sitten kuin ehkä puolet... kiitos vinkeistä!

   Poista